Alpha Cursus

Voor: ,

Elk nieuw seizoen willen we met een nieuwe Alpha-cursus starten. Deze Alpha-cursus is bedoeld voor mensen die wel eens willen weten wat het christelijk geloof nu eigenlijk inhoudt. In tien weken worden de belangrijkste onderwerpen van het christelijk geloof in vogelvlucht behandeld.

Er wordt veel gelegenheid gegeven voor vragen en verdere gesprekken. Een team van cursusleiders staat gedurende de hele cursus volledig tot uw beschikking.

De cursus is geheel vrijblijvend; er wordt niet van u verwacht dat u lid wordt van de Evangeliegemeente Wassenaar, noch van een andere gemeente. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom en wat meer wilt weten over de basis van het christelijk geloof. U bent van harte welkom.

De Evangeliegemeente Wassenaar biedt deze cursus geheel kosteloos aan. U ontvangt van ons een cursusboekje met alle onderwerpen die aan de orde komen. Daarin kunt u zelf aantekeningen maken of informatie nog eens nalezen. Het boekje wordt uw eigendom.

Elke cursusavond begint om 19.00 uur. Bij aankomst wordt u onthaald met een maaltijd. Vanaf ongeveer 20.00 uur wordt een korte inleiding gegeven over het onderwerp dat die avond aan de orde is. Daarna is er ruimschoots gelegenheid voor gesprek of vragen. Om uiterlijk 21.30 uur sluiten we de avond.

Ongeveer halverwege de cursus wordt een weekend gepland voor alle deelnemers. Tijdens dit weekend wordt een drietal onderwerpen behandeld over de Heilige Geest en is er ruimschoots tijd om eens rustig met elkaar te praten over de vragen die er leven of andere zaken die onduidelijk zijn of waar advies nodig is. Het weekend wordt door veel cursisten ervaren als het hoogtepunt van de cursus.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een Alpha-cursus, meldt u zich dan aan. De datum en avond van de nieuwe cursus wordt nog nader vastgesteld, maar als u zich aanmeldt wordt u op de hoogte gehouden. Klik op de onderstaande link voor het aanmeldformulier. Als u wel in de buurt woont, maar niet in staat bent om op eigen gelegenheid te komen, laat u het ons dan ook even weten. We willen graag met u zoeken naar een oplossing voor vervoer als dat nodig is.